Aftén Bil - Sökte en flexiblare betallösning.

Foto: Aftén Bil

Aftén Bil är en Volkswagen, Seat, Cupra och Kia återförsäljare i norrort, Stockholm. Med sina produktspecialister, engagerade personal och högklassiga produkter är målsättningen att hjälpa kunderna till en trygg och säker bilaffär. Idag har de sex stycken anläggningar och en däckverksamhet i Åkersberga. Ambitionen framöver är solklar: att växa!

Ville underlätta för sin personal.

Björn som är ansvarig ekonomichef för koncernen berättar att jakten på en ny betallösning började då de såg ett behov av något som kunde underlätta för både företagets säljare och administratörer. Det uppstod bland annat problem under helgerna då säljarna behövde få besked från administratörerna, men de var först på plats på måndagen igen. Efter att valet tillslut föll på Zaver implementerades lösningar för både in- och utbetalningar (Checkout, Cashout). Dessa har integrerats med deras befintliga affärssystem hos några anläggningar och använts som stand alone-lösning hos de andra anläggningarna.

Arbetsbelastningen för våra administratörer har minskat samtidigt som kunden kan hanteras snabbare utan väntetid
Björn Hammarberg
Ekonomi Chef

Effektivare administration och snabbare kundbemötande.

Björn menar att sedan de började använda tjänsten så har Zaver i princip helt eliminerat frågeställningar kring huruvida en betalning nått fram eller ej. “Arbetsbelastningen för våra administratörer har minskat samtidigt som kunden kan hanteras snabbare och smidigare utan väntetid. Vi ser att systemen både hjälper vår verksamhet men också är oerhört kostnadseffektiva jämfört med andra betalningslösningar på marknaden.”

Smidigt och lätt att komma igång.

En annan sak som gör att Björn tycker det fungerar så bra med Zaver är att det har gått väldigt smidigt med både implementering och utbildning. Systemet har upplevts som användarvänligt och lätt att ta till sig av både säljare och kunder. “Från den administrativa sidan upplever vi att Zaver har förenklat vårt arbete. Förutom frågeställningarna om en betalning kommit in på kontot eller ej så blir avstämning av kassan betydligt smidigare. Eftersom vi styr fler och fler betalningar via Zaver och vi får återrapporteringen i en och samma rapport.”

Efterfrågad av kunder.

Utvecklingen har gått snabbt från att Zaver varit relativt okänt för Aftén Bil’s kunder, till att det nu finns kunder som efterfrågar lösningen. “De gillar verkligen enkelheten och i samband med att vi rullade ut det på vår servicemarknad har vi även börjat erbjuda 12 månaders räntefri delbetalning vilket varit väldigt uppskattat”, säger Björn. Som ett nästa steg berättar han att de även tänker gå live med B2B-försäljning och planen är att hantera alla privatfakturor inom organisationen via Zaver. “Detta vill vi bland annat göra för att slippa påminnelser, vilket kommer underlätta administrationen ännu mer.”

Share in social media